Activiteiten

De activiteiten die er op de zorgboerderij te doen zijn;

- omgang met de 5 paarden en pony's van de zorgboerderij. Dit betekent wandelen, borstelen, paardrijden, longeren, verzorgen van de stallen, weide onderhoud.

- verzorgen van de konijnen, cavia's en loopeenden. Onze konijnen en cavia's worden graag geknuffeld.  De hokken moeten goed schoongemaakt worden en voeren en water geven hoort ook bij deze activiteit. De loopeendjes hebben vers water nodig en ze vinden een frisse douche heerlijk. 

- de kippen en onze haan genaamd Henk. Er zijn een boel kippen die hun verzorging nodig hebben. De ren moet bijgehouden worden, eitjes rapen en verzamelen voor de donateurs die regelmatig eitjes meenemen, het hok schoon houden. Voeren en vers water geven.

- sinds kort hebben wij een prachtige voilere staan. De voilere is 3 x 8 meter groot en dit betekent dat er genoeg prachtige vogeltjes in kunnen en er genoeg schoon te maken is. We zijn er ontzettend blij mee, echt een mooie activiteit voor onze deelnemers. 

- moestuin en bloementuin. In de lente, zomer en het najaar verzorgen wij onze moestuin. Elk voorjaar zaaien wij diverse groenten zoals sla, worteltjes, radijs en kruiden zoals bieslook, basilicum, peterselie, en we hebben frambozenstruiken en wat vruchtenbomen. Wij willen in de toekomst een mooie bloementuin aanleggen.

- werkruimte. In de winter en bij sombere dagen in de andere seizoenen kan je ons binnen vinden. Dan hebben wij genoeg te doen in onze werkruimte. Hier maken wij producten die te maken hebben met het seizoen zoals pindakransen, vogelvoederkransen, insectenkistjes, naambordjes, wandborden enzovoorts. Onze producten zijn oa te vinden op onze webshop.

- Theetuin de Tussenstop! Het schoon houden, bijvullen van alles, koffie en thee verzorgen (ook voor bezoekers!). Soms koken we een eitje voor bij het eten en hebben we eigen gemaakte cake of appeltaart! Bij de activiteit kantine hoort ook de plantjes water geven die buiten op het terrein voor de kantine staan/hangen. In de Theetuin sta je altijd samen met een vrijwilliger / begeleider. 

- 3 ezels. Sinds kort wonen er 3 schattige ezeltjes op onze zorgboerderij. Ook dat is weer een leuke activiteit met een hoog knuffel gehalte. Ze zijn erg lief en rustig en hebben zo een fijne uitwerking op onze deelnemers.