Profiel zorgboerderij

Zorgboerderij Buytengewoon biedt een kleinschalige dagbesteding. Op dit moment bieden wij onderdak aan mensen die een (licht) verstandelijke beperking hebben met indicatie voor dagbesteding. Neem zeker contact met ons op mocht er interesse zijn.

Op maandag en donderdag staan er 2 begeleiders die een groep van maximaal 12 deelnemers begeleiden. De andere dagen is er 1 begeleider en is de groepsgrootte 7 deelnemers. De begeleiding word ondersteund door vrijwilligers en stagiares. De individuele vaardigheden van de deelnemer om zich verder te ontplooien of zijn/haar vaardigheden te behouden staan bij ons hoog in het vaandel. Dit gaat het best samen met de goede sfeer en de saamhorigheid die wij dagelijks proberen te creëren.

We werken op onze unieke zorgboerderij met dieren zoals; paarden, geiten, kippen, konijnen, cavia's, vogeltjes in onze voilere en 3 schattige ezeltjes. Ook kunnen deelnemers werken in onze moestuin en in de kantine. Daarnaast hebben we nog  terreinonderhoud, zodat onze zorgboerderij mooi onderhouden wordt. Ook bieden wij creatieve activiteiten aan in onze werkruimte. Wij zijn ook dagelijks geopend als Theetuin de Tussenstop, elk dagdeel staat een andere deelnemer in de theetuin om de klanten te helpen.  (Verdere uitleg zie dagbesteding)

De zorgboerderij beschikt over een eigen personenbus die wordt ingezet voor cliëntvervoer. Dit is een service die wij willen bieden naar de deelnemer en zijn of haar netwerk. Zo zien zij altijd hetzelfde gezicht, is de route zo kort mogelijk en zijn de lijnen van contacten van en naar het netwerk kort. 

Zorgboerderij Buytengewoon is gevestigd op het mooie eiland Tholen in het buitengebied van  Tholen-stad.

Dus nog even kort onze sterke punten;

  • Kleinschalig

  • Eigen vervoer

  • Vaste begeleiding

  • Diversiteit aan activiteiten

  • Veel individuele aandacht

  • Een fantastische warme sfeer en saamhorigheid!

Wij hebben het geluk dat onze deelnemers zich erg thuis voelen bij ons maar ook bij ons is verloop en neem dus gerust contact op of er misschien een plekje vrij is op onze dagbesteding.

Even voorstellen

Mariska en Marjolein werkten al jaren samen bij hun voormalige werkgever. Zij waren niet alleen collega's maar zijn zeker ook door de jaren heen goede vriendinnen geworden. Na veel praten en wikken en wegen zijn zij samen hun eigen zorgboerderij gestart! Mariska is een ontzettend hartelijk en lief mens en haar kracht ligt in het onderzoeken en ontplooien van de mogelijkheden van de deelnemers. Marjolein is erg vriendelijk, rustig en gestructureerd. De deelnemers weten precies wat ze aan haar hebben, hier ligt dan ook direct haar grootste kracht. Mariska en Marjolein werken beide 3 dagen op de zorgboerderij. 1 dag werken zij samen en 2 dagen alleen.

Vanaf 1 november 2016 hebben wij medewerkers aan ons team toegevoegd. Carlijn Musters werkt 1 vaste dag in vaste dienst en Simone van Broekhoven is onze invalskracht. Een onmisbare stagiaire die gelukkig lang bij ons blijft is Linda Hengstmengel. Zij is 2 dagen per week bij ons.  

We zijn ook erg dankbaar dat we al een grote groep vrijwilligers hebben. Zij rijden de bus en halen onze deelnemers op, ze werken in de Theetuin, doen allerhande karweitjes op de zorgboerderij en helpen ons op open dagen en markten. Een geweldige aanvulling op ons werk, zo krijgen onze deelnemers nog meer individuele aandacht!